Kärleksmums

Idag har det varit en innedag. Skitväder ute....

För att fördriva eftermiddagen så bakade jag och storasyster. Efter att ha bakat kladdkakor, kladdkakor o kladdkakor så ville hon baka något annat idag. Det blev kärleksmums istället, Leila Lindholms recept, supergoda!

En aning rörigt att baka med en 3-åring:




Här är receptet:

Ingredienser till en plåt

5 ekologiska ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker poröst.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en 40 x 35 cm plåt med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö dem över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den sedan över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.



Nu är det dags att röja upp i köket, och sen slappa i soffan..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0